دلیل گاز نخوردن ماشین چیست ؟ | تعمیرگاه مکانیکی وستینال

شاخص گاز نخوردن ماشین
فهرست مطالب

اصطلاح گاز نخوردن ماشین ، به معنی نداشتن شتاب کافی در خودرو ، برای حرکت است. پای خود را روی پدال گاز فشار می دهید و عکس العمل مناسبی از خودرو دریافت نکرده و شاهد از جا کنده شدن آن نخواهید بود!

در صورتی که سبک رانندگی پرسرعتی داشته باشید ، زودتر متوجه این مشکل می شوید. گاز نخوردن ماشین می تواند دلایل مختلفی داشته باشد که دیاگ زدن خودرو می تواند شما را از علت این مشکل آگاه کند. در ادامه به بررسی عواملی که سبب بروز چنین حالتی در خودرو می شوند می پردازیم.

 

 

دلایل گاز نخوردن ماشین های کاربراتی و انژکتوری

اکثر خودروهای امروزی ، از سیستم های کاربراتی به انژکتوری تغییر ماهیت داده اند و از ان جایی که بعضی عملکرد های موتور انژکتوری با کاربراتی متفاوت است ، دلایل گاز نخوردن آنها نیز متمایز از یکدیگر می باشد .

علت گاز نخوردن ماشین‌های انژکتوری به مراتب می‌تواند پیچیده‌تر باشد و پیدا کردن دلیل اصلی آن را می‌تواند سخت‌تر کند.

 

گاز نخوردن خودرو در ماشین های کاربراتی

 

 

  • فیلتر هوا

فیلتر هوای خودرو  هم در ماشین های کاربراتوری و هم در ماشین های انژکتوری نقشی محافظتی در برابر ورود اجزا خارجی دارد و جریان ورودی هوا به داخل خودرو را کنترل می کند. سرویس کردن منظم این قطعه نقش بسیار مهمی در سلامت خودرو دارد. در صورتی که در عملکرد فیلتر هوا اختلال ایجاد شود و یا دچار گرفتگی و الودگی شود ، سلامت خودرو به صورت جدی به خطر می افتد.

خرابی فیلتر از دلایل گاز نخوردن خودرو

خرابی فیلتر هوا

در صورت وجود هرگونه اشکال در فیلتر هوای ماشین یا گرفتگی آن ، سوخت کافی به موتور خودرو نمی‌رسد و می‌تواند عاملی برای گاز نخوردن ماشین باشد. از این رو کارشناسان خودرو توصیه می‌کنند که فیلتر هوای خودروی خود را به صورت دوره‌ای بازدید کرده و از سالم بودن آن مطمئن شوید؛ بنابراین اگر با این مشکل روبرو شدید که ماشین گاز نمی‌خورد حتما فیلتر هوای خودرو را بررسی نمایید.

 

 

  • وجود اختلال و خرابی در پمپ بنزین ماشین

معمولا پمپ‌ بنزین در قسمت عقبی و در باک خودرو قرار دارد . این قطعه سوخت مورد نیاز موتور را تامین می‌کند. وجود پمپ‌ بنزین برای تمامی اتومبیل ها حیاتی است و بدون آن عملا حرکتی در پیشرانه اتومبیل رخ نخواهد داد. به همین علت در صورت بروز هرگونه مشکل در عملکرد پمپ بنزین یا حتی مسدود شدن فیلتر بنزین، سوخت مورد نیاز موتور تامین نخواهد شد و زمانی که پای خود را بر روی پدال گاز فشار می‌دهید، عکس‌العمل لازم را در موتور مشاهده نمی‌کنید.

در صورتی که پمپ بنزین اتومبیل شما اسیب دیده باشد و یا صافی بنزین الوده باشد ، ممکن است منجر به ایجاد اختلال و ایراد در گاز خوردن خودرو شود .

اکثر مشکلاتی که برای پمپ بنزین به وجود می آید ناگهانی و بدون علامت هستند و مشکلات جدی به دنبال دارند. بنابراین در صورتی که با مشکل گاز نخوردن ماشین مواجه شدید ، پمپ بنزین اتومبیل خود را بررسی نمایید.

چک کردن مرتب سلامت پمپ بنزین ، در افزایش عمر موتور اتومبیل شما تاثیر بسیاری دارد.

 

 

  • خراب شدن دیسک و صفحه

دیسک و صفحه پس از مدتی استفاده  می‌توانند دچار فرسایش شده و یا  تخریب شوند. تمام‌شدن و فرسودگی قطعات می تواند از جمله دلایل  گاز نخوردن ماشین باشد.   بهترین راه برای اطمینان از عملکرد دیسک و صفحه این است که ماشین را در دنده چهار قرار دهید و پا را از روی کلاچ بردارید، اگر ماشین خاموش نشد، دیسک و صفحه معیوب است.
با معاینه مرتب دیسک و صفحه از خرابی های بزرگ جلو گیری کنید.
خرابی دیسک و صفحه از دلایل گاز نخوردن خودرو

خرابی دیسک و صفحه

  • اختلال در عملکرد استپر موتور

بین استپر و موتور ارتباط مستقیمی برقرار است که در صورت خرابی استپر تاثیرات نامطلوبی ایجاد می شود. با توجه به اینکه شمع ها و کوئل وایر شمع به استپر وابسته اند ، در صورتی که این قطعه دچار اختلال و خرابی شود ، موتور نیز در شرایط نامطلوبی قرار می گیرد.

استپر قطعه ای است که در گاز خوردن ماشین نقش مهمی دارد. اگر استپر خراب باشد، دریچه گاز را به موقع باز و بسته نمیکند و می تواند موجب عملکرد نامطلوب ماشین گردد. در این حالت موتور به خوبی کار نمیکند و باعث گاز نخوردن ماشین می شود.

  • بی کیفیت بودن یا تمام شدن روغن موتور اتومبیل

تهیه روغن موتور مناسب و با کیفیت نقش مهمی در عملکرد صحیح موتور دارد. رانندگان با تجربه نسبت به اهمیت این موضوع به خوبی اگاه هستند. بی کیفیت بودن و یا تمام شدن روغن موتور از جمله دلایل گاز نخوردن ماشین می باشد.

 

 

  • ایراد در کمپرس سیلندر

کمپرس سیلندر نقش اساسی بر سوپاپ ها و رینگ های خودرو دارد و عملکرد مناسب موتور را فراهم می کند. هنگامی که این قطعه دچار مشکل می شود ، می توان ان را دلیل گاز نخوردن ماشین دانست .

 

خدمات تنظیم  موتور خودرو در تعمیرگاه وستینال

 

گاز نخوردن اتومبیل های انژکتوری

 

  • کثیف بودن انژکتور ماشین

در وضعیتی که انژکتور خودرو الوده شده است ، لازم است این قطعه را تمیز کنید. از این جهت که انژکتور بسیار حساس است ، ضروری است که پاکسازی آن توسط افراد مجرب و با تجربه در این حیطه انجام گیرد. پس از تمیز کردن انژکتور ، دیگر شاهد گاز نخوردن ماشین نخواهید بود.

 

گاز نخوردن ماشین های انژکتوری

کثیف شدن انژکتور

  • مشکل در سنسور گاز

اتومبیل های اتومات دارای سنسورهای متنوعی از جمله سنسور گاز هستند که روی دریچه گاز و در مجاورت استپر قرار دارد. در صورت اختلال در عملکرد این قسمت ، پاشش سوخت انژکتورها دچار مشکل می شود. از انجایی که سنسور گاز موظف است وضعیت و موقعیت  دریچه گاز را به ECU  اطلاع دهد ، در صورت خرابی آن شاهد گاز نخوردن ماشین خواهیم بود.

از جمله اقداماتی که منجر به خرابی سنسور گاز می شوند ، می توان به موارد زیر اشاره نمود :

  • بالا ماندن دور موتور در حالت پایین
  • دیر پایین آمدن دور موتور
  • ثابت ماندن دور موتور در حالت پایین

 

 

  • نقص در سنسور پدال گاز و کلاچ

از جمله سنسور های دیگر اتومبیل های اتومات و انژکتوری ، می توان به سنسورهای پدال گاز و کلاچ اشاره نمود که هر گونه اختلال و نقص درعملکرد  آنها می تواند منجر به گاز نخوردن ماشین شود.

 

 

  • ایراد در سنسور دور موتور

ایراد در این قطعه باعث اطلاع رسانی ضعیف و یا حتی عدم اطلاع رسانی دور لحظه ای توسط سنسور دور موتور به ECU  شود و مشکلات متعددی از جمله گاز نخوردن خودرو را پدید آورد.

 

 

  • مشکل در ECU خودرو

در خودروهای مجهز به سیستم انژکتور، دلیل گاز نخوردن ماشین می‌تواند قطعه‌ای به نام ECU باشد که درواقع مغز خودرو می باشد. این قطعه که نام آن خلاصه‌شده عبارت Engine control unit است، وظیفه بررسی وضعیت خودرو جهت تنظیم واکنش سنسورهای موجود در موتور را برعهده دارد.

وجود هرگونه اختلال و خرابی در این قطعه می‌تواند دلیلی برای گاز نخوردن خودرو بوده و چون وجود ECU برای سایر اجزا و قطعات خودرو نیز ضروری به‌نظر می‌رسد، باید با دقت فراوان از آن  مراقبت کرد. به زبانی ساده‌تر می‌توان گفت که اگر ECU خودروی انژکتوری معیوب باشد، احتمال گاز نخوردن ماشین نیز افزایش می‌یابد و موجب نوسان دور موتور خواهد شد.

اگر می‌خواهید از گاز نخوردن خودروی انژکتوری خود جلوگیری کنید، در صورت مشاهده هر نشانه‌ای به کمک دستگاه دیاگ، این قطعه حیاتی را به‌طور کامل عیب‌یابی کنید. علت گاز نخوردن ماشین در حال حرکت نیز می‌تواند همین ECU باشد که برای بررسی این قطعه، بهتر است به مراکز مجاز  و معتبر خدمات خودرو  همچون وستینال مراجعه نمایید.

هرز خوردن ماشین چیست و چگونه رخ  می دهد ؟

قطعه ای که در پیشرانه خودرو نقش مهمی ایفا میکند، منیفولد یا چندراهی است. این قطعه به دو نوع منیفولد هوا و دود تقسیم بندی میگردد. البته به این دو، منیفولد ورودی و خروجی هم میگویند. دود حاصل از احتراق موتور از منیفولد دود خارج شده و مخلوط سوخت و هوا برای احتراق از طریق منیفولد هوا وارد موتور میگردد.

میبینید که این قطعه وظیفه حساسی دارد. اگر اشکالی در این قطعه پیش بیاید موجب گاز هرز خوردن ماشین یا کم گاز خوردن آن میگردد.

اگر می خواهید بدانید وقتی منیفولد خراب می شود چرا  خودرو گاز نمیخورد ، باید بگوییم در ماشین های انژکتوری این قطعه طراحی یکپارچه دارد و در نزدیکی استپر موتور و پولکی گاز نصب میشود. همچنین در ماشین های کاربراتوری منیفولد بین کاربراتور و سرسیلندر قرار دارد.

اگر منیفولد آسیب ببیند و فرسوده شود هوای اضافه وارد موتور شده و منجر به بروز مشکل میشود.

 

راه های جلوگیری از نوسان گاز خودرو

 

  • بررسی دقیق و صحیح تمامی قطعاتی که با گاز نخوردن خودرو ارتباط مستقیم دارند ، سبب جلوگیری از پیش امدن چنین مشکلاتی می شود.
  • استفاده از بنزین استاندارد و مرغوب می تواند تاثیر مثبتی بر گاز نخوردن ماشین بگذارد.
  • استفاده از بنزین سوپر می تواند بهترین اقدام در جهت جلوگیری از این مشکل باشد و مصرف ان را به طور چشمگیری کاهش دهد.

 

 

در صورت مواجه شدن با گاز نخوردن خودرو ، چه باید کرد ؟

 

در صورتی که برای نخستین بار با این مشکل مواجه می شوید ، بهتر است خودرو خود را به تعمیرگاه مجاز خدمات خودرو ببرید و در صورتی که تجربه و اشنایی کافی در زمینه تعمیرات خودرو دارید ، موارد ذکر شده را بررسی نمایید.

در صورت پشت گوش انداختن و عدم توجه به این مشکل ، خرابی های بزرگتری را تجربه خواهید کرد که رفع ان ها مستلزم هزینه های گزافی است.

اشتراک گذاری این مطلب:

در whatsapp به اشتراک بگذارید
در telegram به اشتراک بگذارید
1 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگو شرکت کنید؟
نظری بدهید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هر سوالی داشته باشید در واتس اپ پاسخ خواهیم داد