عمر مفید کاتالیزور چقدر است ؟ چگونه از خرابی کاتالیست جلوگیری کنیم ؟ | وستینال

تصویر شاخص جلوگیری از خرابی کاتالیزور
فهرست مطالب

یکی از قطعات مهم به کار رفته در خودرو ، کاتالیست یا کاتالیزور می باشد که وظیفه آن کاهش آلایندگی و ممناعت از خروج کربن و سایر آلاینده ها از اگزوز است . کاتالیزور مانند تمامی قطعات دیگر اتومبیل عمر مشخصی داشته و به تعویض نیاز پیدا می کند . در ادامه به بررسی بیشتر درباره عمر مفید کاتالیزور در خودرو و راه های جلوگیری از خرابی کاتالیزور می پردازیم ؛ با ما همراه باشید.

 

عمر مفید کاتالیزور چقدر است ؟

طول عمر مفید کاتالیزور  حدود 3 الی 4 سال می باشد  اما همانند سایر قطعات خودرو ، میزان دوام دقیق این قطعه می تواند متفاوت باشد . مواردی همچون  مسافت پیموده شده و تنظیمات موتور نیز می تواند بر دوام کاتالیست تأثیر بگذارد .

به طور کلی ، در طول عمر یک خودرو ، لازم است حداقل یکبار مبدل کاتالیزور تعویض گردد.

 

آیا خودمان توانایی تشخیص زمان تعویض کاتالیزور را داریم ؟

همیشه نه . گاهی اوقات ، مشکلی که  به نظر می رسد به علت مبدل کاتالیزورخراب است ، در واقع یک مشکل در سیستم مدیریت موتور است ، بنابراین تعویض قطعه ممکن است مشکل را حل نکند. در این مورد عاقلانه است که وسیله نقلیه خود را به تعمیرگاه های معتبر ببرید تا قطعات  مربوطه توسط یک تکنسین متخصص بررسی شود.

همکاران ما در تعمیرگاه وستینال با اتکا به دانش و مهارت های بالای خود ، می توانند شما را در این امر یاری دهند. کافیست فرم زیر را پر کرده و منتظر تماس ما باشید :

درخواست مشاوره مکانیکی خودرو

  • مشاوره رایگان

چگونه بفهمیم زمان تعویض کاتالیزور فرا رسیده است ؟

کاتالیست یا کاتالیزور ممکن است مسدود شود ، از نظر فیزیکی آسیب ببیند، به روغن یا مایع خنک کننده موتور آلوده شودو یا  بیش از حد گرم شود.

علائم خرابی این مبدل عبارتند از :

  1. کاهش شتاب
  2. بوی گوگرد یا تخم مرغ گندیده از اگزوز
  3. گرمای بیش از حد در زیر خودرو

برخی از این علائم می تواند ناشی از سایر قسمت های سیستم آلاینده ها باشد ، بنابراین لازم است یک مکانیک مجرب باید قبل از تعویض مبدل کاتالیزور ، کل سیستم اگزوز خودرو را بررسی کرده و تشخیص نهایی دهد.

مطالب مرتبط : انواع کاتالیزور و نشانه های خرابی آن 

عمر مفید کاتالیست چقدر است

تعویض کاتالیست

راه های جلوگیری از خرابی کاتالیست

در روند تغذیه خودرو ، موتور شما مقدار قابل توجهی ترکیبات سمی خروجی از جمله هیدروکربن ، مونوکسید کربن و مونوکسید نیتروژن تولید می کند. به منظور به حداقل رساندن تأثیرات زیست محیطی ، تمام خودروهای تولید شده امروزه دارای یک جزء مهم به نام مبدل کاتالیزوری هستند که مواد مضر اگزوز را به مواد نسبتاً بی ضرر تبدیل می کند.

متأسفانه ، مبدل های کاتالیزوری دارای ساختار فیزیکی بسیار ظریفی هستند و کوچکترین صدمه ای می تواند به توانایی آنها در تمیز کردن اگزوز اختلال وارد کند. اگر می خواهید در مورد چگونگی جلوگیری از خرابی مبدل کاتالیزور خود بیشتر بدانید ، به خواندن ادامه دهید. در ادامه سه نکته کلیدی برای جلوگیری از خرابی کاتالیست ارائه می دهیم.

1) بررسی منظم سیستم EGR برای جلوگیری از خرابی کاتالیزور

بخش مهمی از سیستم اگزوز موتور شما با نام شیر چرخش گازهای خروجی یا به اختصار دریچه EGR شناخته می شود. نحوه کار این سیستم به گونه ای است که گازهای حاصل از احتراق را با هوای ورودی به منیفولد مخلوط می کند، سپس این مخلوط وارد محفظه سیلندر می شود و دوباره با سوخت مشتعل می شود که این اشتعال مجدد موجب می شود کربن مونوکسیدهای موجود به کربن دی اکسید تبدیل شوند و از ورود کربن مونوکسید که بسیار واکنش پذیر است (کربن مونوکسید به این علت بسیار واکنش پذیر است که اتم کربن به هشتایی پایدار یا Octet نرسیده است) کاسته می شود.

سوپاپ EGR به اطمینان از کارایی بهینه سوخت کمک می کند. علاوه بر این ، شیر EGR دمای احتراق را خنک تر می کند. با نگه داشتن دمای احتراق زیر 1100 درجه ، اتومبیل شما مقدار بسیار کمی از ماده خطرناک معروف به اکسیدهای نیتروژن را تولید می کند.

بررسی سیستم EGR برای جلوگیری از خرابی کاتالیزور

سیستم EGR

هنگامی که شیر EGR خراب می شود ، دمای احتراق افزایش می یابد و منجر به گرم شدن اگزوز می شود. این درجه حرارت اغلب به معنای واقعی کلمه ، درون کاتالیزور خودرو شما را ذوب می کند و سبب می شود که کاتالیست نتواند بخوبی فعالیت خود را انجام دهد. گرفتگی ، نشتی و خرابی شیلنگ ها همگی می توانند بر عملکرد شیر EGR شما تأثیر بگذارند.

2) هرگز از درزگیرهای  سیلیکونی در سیستم اگزوز خود استفاده نکنید

به منظور اطمینان از کارایی بالا ، موتور خودرو باید نشت هوا را در حداقل مطلق نگه دارد. نشتی ممکن است در هر نقطه ای رخ دهد که دو جزء به هم متصل شوند ، زیرا دستیابی به یک چفت و بست واقعا محکم با استفاده از اتصال دهنده های مکانیکی به تنهایی دشوار است. به همین دلیل ، مکانیک ها تقریباً هنگام بستن چفت و واشر از درزگیرها استفاده می کنند.

درزگیرهای سیلیکونی  در دهه های اخیر به دلیل ماهیت بادوام و سهولت نصب ، محبوبیت زیادی پیدا کرده اند. با این حال این مواد سیلیکونی  دارای عیب قابل توجهی هستند ، زیرا فقط می توانند دمای حداکثر تا 700 درجه فارنهایت را تحمل کنند. این درزگیرهای سیلیکونی در قسمتهایی از  موتور که دمای پایینی دارند مانند باک روغن و منیفولد ورودی خوب عمل می کنند.

در قسمت های با دمای بالا ، سیلیکون می تواند به سادگی بسوزد و هنگامی که می سوزد ، گازها را خارج می کند و اغلب باعث ایجاد یک نوار سیلیکونی روی سنسور اکسیژن شما می شود. این درزگیر باعث می شود سنسور نتواند نسبت هوا به سوخت را در داخل موتور شما به درستی کنترل کند.

در نتیجه ، ممکن است خودروی شما اجازه دهد سوخت زیادی به موتور وارد شود. این وضعیت ، که به عنوان سوخت غنی شناخته می شود ، منجر به افزایش دمای بیش از حد مجاز  اگزوز شود.

درست مانند یک سیستم EGR بد ، این افزایش درجه حرارت در نهایت به کاتالیزور شما آسیب می رساند. بنابراین برای جلوگیری از خرابی کاتالیزور  ، فقط باید از محصولی با مقاومت بالا در برابر افزایش دما برای آب بندی قسمت خروجی موتور استفاده کرد.

 

مراقبت از اگزوز برای جلوگیری از خرابی کاتالیزور

مراقبت از اگزوز

3) مراقبت و بررسی اگزوز برای جلوگیری از خرابی کاتالیزور

یکی دیگر از منابع دلایل رایج خرابی کاتالیزور ، رسوب روغن است. به بیان ساده تر ، در خودرویی که سالم است و عملکرد طبیعی دارد ، روغن موتور هرگز نباید وارد کاتالیزور شود. هنگامی که این اتفاق بیافتد ، رسوباتی در کاتالیست ایجاد می کند و سوراخ های کوچکی را که اگزوز از طریق آنها جریان دارد ، می بندد. این امر میزان جریان را محدود کرده ، کارایی کاتالیزور را کاهش داده و آن را بیشتر در معرض آسیب قرار می دهد.

روغن معمولاً در نتیجه مشکلات داخل موتور وارد سیستم اگزوز می شود. به طور خاص ، پیستون های آسیب دیده یا معیوب یا درزگیرها ممکن است به روغن اجازه ورود به محفظه احتراق را بدهد. نشت روغن اغلب با نشانه خروج دود آبی از اگزوز ماشین شما ظاهر می شود. اگر متوجه شده اید که دود اگزوز آبی به نظر می رسد ، باید در اسرع وقت از متخصصان کمک بخواهید .

متخصصین ما در تعمیرگاه وستینال ، شما را برای همیشه از شر این مشکل رها می کنند .

اشتراک گذاری این مطلب:

در whatsapp به اشتراک بگذارید
در telegram به اشتراک بگذارید
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگو شرکت کنید؟
نظری بدهید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هر سوالی داشته باشید در واتس اپ پاسخ خواهیم داد