چه زمانی به صافکاری خودرو نیاز داریم؟

فهرست مطالب

صافکاری خودرو چیست؟ صافکاری خودرو درواقع هر تعمیری که در قسمت بدنه خودرو انجام گیرد را شامل می‌شود به این ترتیب زمانی که بدنه خودروی شما به دلایل مختلفی دچار آسیب سطحی یا عمقی گردد نیاز به صافکاری خودرو دارید.

صافکاری خودرو در دو دسته اصلی صافکاری بی‌رنگ یا بارنگ انجام میگیرد. به عبارتی از بین بردن انواع فرورفتگی‌ها و برآمدگی‌های پیش‌آمده روی سطح ماشین را صافکاری می‌نامند.

این فرورفتگی‌ها و برآمدگی‌ها می‌توانند بر اثر عوامل مختلفی مانند تصادف، ضربه و یا بسیاری عوامل دیگر صورت گیرند. اما این آسیب‌هایی که به هر دلیلی به بدنه خودرو وارد می‌شوند خود، ممکن است در یکی از  دو دسته آسیب‌های سطحی و یا آسیب‌های عمقی جای گیرند.

آسیب‌های سطحی وارده به بدنه خودرو:

این مدل آسیب‌ها اغلب به صورت یک ناهمواری و یا خراشیدگی جزئی به ‌وجود می­آید که در این صورت با یک پولیش‌کاری و یا صافکاری بی‌رنگ قابل تعمیر می‌باشد.

آسیب‌های عمقی وارده به بدنه خودرو:

اگر آسیبی که به بدنه خودرو وارد آمده، بسیار عمیق و جدی باشد، صافکاری بارنگ باید صورت گیرد.

امروزه با توجه به تولید مدل‌های مختلف خودرو، روش‌های جدید صافکاری نیز انجام میگیرد که در ادامه به انواع این روش‌های صافکاری می‌پردازیم.

انواع صافکاری خودرو

صافکاری با رنگ یا بدون رنگ:

مواقعی که بر اثر تصادفات رانندگی به خودرو ما آسیب شدیدی وارد شود، از این روش برای صافکاری ماشین استفاده می‌گردد. که در آن هم با توجه به شدت آسیب وارده و همچنین مهارت صافکار، قطعات ماشین تعمیر و یا بازسازی می‌شوند. در صافکاری بدون رنگ، به رنگ خودرو و همچنین سطح خودرو هیچ آسیبی وارد نمی‌شود چون در بیشتر اوقات قطعات خودرو باز نمی‌شوند و چون صافکاری، بی‌رنگ می‌باشد تعویض قطعات خودرو نیز وجود  نخواهد داشت و در نهایت تمامی اینها باعث حفظ قیمت خودرو و جلوگیری از افت قیمت آن می‌گردد.

صافکاری با‌رنگ زمانی صورت می‌گیرد که شدت و مقدار آسیب وارده به خودرو خیلی زیاد بوده در این صورت بعد از صافکاری قطعات خودرو، باید رنگ نیز صورت گیرد. ابزارهای مورد استفاده در صافکاری خودرو بارنگ، اغلب سخت‌ و زمخت‌ می‌باشند.

صافکاری به ‌وسیله‌ی مکش:

در این روش از دستگاه­های وکیوم استفاده می‌گردد که به وسیله‌ی نیروی خلا محل آسیب دیده تعمیر می‌شود. همچنین این روش جزئی از صافکاری بی‌رنگ محسوب می‌شود.

صافکاری به وسیله‌ی لیزر:

در این روش مبحث علوم اپتیک وارد عمل می‌شود و قسمت خارجی بدنه ماشین با استفاده از لیزر به حالت اولیه خود برمی‌گردد.

صافکاری به وسیله‌ی میله(pdr):

این روش که جزئی از صافکاری بی‌رنگ می‌باشد، با کمک میله‌های pdr انجام گرفته و از اولین روش‌های صافکاری محسوب می‌شود و بیشتر در مواقعی که میزان آسیب‌های وارده به خودرو کم بوده به‌ وسیله‌ی میله‌‌ای مستحکمِ pdr که جنسی از فولاد دارد، انجام میگیرد. در این روش از میله‌های pdr به عنوان اهرم استفاده می‌گردد که با وارد نمودن نیرویی به قسمت دسته میله پی‌‌دی‌آر و سپس انتقال نیرو توسط سر میله به بخش تکیه‌گاه ، فرورفتگی‌ها و ناهمواری‌های خودرو ازبین میرود.

صافکاری به‌وسیله‌ی چسب حرارتی:

در این روش نسبتاً جدید، با تزریق چسب مخصوصی بر روی محل آسیب‌دیده و سپس با وارد آوردن فشار و نیرو به قسمت تورفتگی شروع به تعمیر آن قسمت می‌نمایند.

صافکاری به‌وسیله‌ی دستگاه مغناطیسی:

یکی از مزیت‌های این روش این است که در اکثر اوقات، برای تعمیر قسمت آسیب‌دیده از هیچ ضربه­ای استفاده نمی‌شود و فقط با تولید میدان مغناطیسی، قسمت آسیب‌دیده درگیر و سپس تعمیر میگردد.

هزینه صافکاری خودرو:

در بحث هزینه چندین عامل می‌تواند تعیین‌کننده‌ی قیمت نهایی صافکاری خودرو باشد.

یکی از این عوامل، مدل و برند ماشین می‌باشد.

چون برای صافکاری خودروهای مدل بالا صافکار ناگزیر است که از قطعات و مواد خاص مانند مواد فایبرگلاس که به نسبت مواد خودروهای مدل پایین‌تر، از هزینه بالایی برخوردارند، استفاده نماید که در قیمت نهایی صافکاری خودرو تاثیرگذار است.

مقدار کار و یا نوع صافکاری نیز از موارد دیگر تاثیرگذار روی قیمت صافکاری می‌باشد مثلاً اینکه صافکاری با یا بدون رنگ باشد یا از دستگاه­های خاص در صافکاری استفاده شود و یا صافکاری pdr انجام شود، در هر صورت قیمت انواع صافکاری‌ نیز متفاوت می­باشد.

از عوامل دیگر تاثیرگذار در قیمت صافکاری خودرو، قسمتی است که قرار است صافکاری روی آن انجام شود به عنوان مثال صافکاری در قسمت جلو یا عقب خودرو، صافکاری سپر جلو یا عقب، کاپوت، صندوق عقب و هر کدام از دیگر بخش‌های خودرو، هزینه متفاوتی را شامل می‌شود.

همچنین اگر در صافکاری خودرو نیاز به قطعات یدکی نیز باشد، به تبع آن قیمت صافکاری نیز افزایش میابد.

ابزارهای صافکاری خودرو:

یک نکته مهم این که برای حصول نتیجه مطلوب صافکاری خودرو، دو عامل درجه مهارت فرد متخصص حوزه صافکاری خودرو و همچنین کیفیت و به‌روز بودن ابزارهای مورد استفاده در صافکاری مطرح می‌باشد.

همانطور که در تقسیم‌بندی اصلی صافکاری، بارنگ و بدون رنگ مطرح شد، ابزارهای صافکاری نیز در شیوه‌ی تقسیم‌بندی اصلی خود در دو گروه ابزارهای بارنگ و بدون رنگ تقسیم می‌گردند.

انواع ابزار صافکاری با رنگ:

همانگونه که ذکر کردیم از این ابزارها برای صافکاری خودرو در هنگام آسیب‌های جدی استفاده می‌شود. یکی از ویژگی‌های این ابزارها سنگین و زمخت بودن آنها می‌باشد. در ادامه به انواع این ابزارها می‌پردازیم:

شاسی‌کش: شاسی‌کش به کمک جرثقیل و یا ابزاری مانند جک، قادر به تعمیر شاسی آسیب‌دیده ماشین می‌باشد.

سمباده: در دو دسته برقی یا دستی موجود می‌باشند که به وسیله‌ی آنها، قسمت‌های آسیب‌دیده صاف و تمیز می‌گردند.

دستگاه جوش: برای ترمیم قسمت‌های کوچک ازبین رفته بدنه خودرو استفاده می‌گردد.

وسایل بتونه‌کاری:

بتونه‌کاری بعد از ترمیم قطعه‌های مورد آسیب و همچنین قبل از رنگ نمودن مجدد بدنه خودرو انجام می‌گیرد.

پمپ‌ رنگ: وسیله‌ای که به کمک آن رنگ مورد ‌نظر را بعد از مرحله‌ی بتونه‌کاری روی بدنه پمپ می‌نماید.

پولیش: برای غیر‌قابل تشخیص بودن رنگی که انجام گرفته پولیش‌کاری انجام می‌گیرد.

خشک‌کن رنگ موضعی: وسیله‌ای که بخش‌های رنگ ‌شده را خشک می‌نماید.

انواع ابزار صافکاری بدون رنگ:

ابزارهای مورد استفاده در صافکاری بدون رنگ بسیار ظریف و همچنین سبک می‌باشند و هنگامی مورد استفاده قرار میگیرند که به رنگ خودرو آسیب وارد نشده باشد. تعدادی از این ابزارها عبارتند از:

مشتی و قالب تنه: به وسیله‌ی این ابزار انواع برآمدگی­ها و فرورفتگی‌های روی بدنه ماشین تعمیر می‌شود.

میله‌های صافکاری pdr: این میله‌ها که به اهرم صافکاری یا اهرم‌های چوموک شناخته می‌شوند، در صافکاری بدون رنگ مورد ‌استفاده قرار می‌گیرند. مهمترین این میله‌ها میله‌های pdr می‌باشند که خود شامل میله‌های چرخش، میله‌های اهرمی و همچنین میله‌های دم‌ماهی هستند.

تگرگ‌کش چسبی: از جمله‌ تخصصی‌ترین ابزار صافکاری شمرده می‌شود که گیره‌هایی را به‌ وسیله‌ی چسب‌ به خودرو میچسباند و با وارد نمودن فشار، فرورفتگی‌های بدنه خودرو را تعمیر می‌نماید.

ابزار چوبی: این ابزار در صافکاری خودروهایی که روکشی از جنس فولاد یا آلومینیوم دارند کارایی دارد مانند: چکش، قالب تنه و….

دستگاه بدون رنگ مغناطیسی: این دستگاه با امواج الکتریکی، باعث به حرکت درآمدن مولکول‌های فولاد شده و درنتیجه باعث ازبین بردن فرورفتگی‌ها می‌شود.

دستگاه بدون رنگ هاتباکس: از‌جمله تازه‌ترین دستگاه­های صافکاری می‌باشد و از مزیت‌های این دستگاه این است که بدون وارد شدن ضربه و همچنین بدون باز کردن قطعه‌های خودرو، فرورفتگی‌های بدنه تعمیر می‌گردد.

در این مقاله سعی نمودیم تا اندکی اطلاعات شما را در رابطه با صافکاری خودرو و انواع آن و همچنین ابزارهای مورد استفاده در صافکاری خودرو ارتقا بخشیم.

امید است که اطلاعات مطرح شده مثمرثمر واقع گردیده باشد.

اشتراک گذاری این مطلب:

در whatsapp به اشتراک بگذارید
در telegram به اشتراک بگذارید
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگو شرکت کنید؟
نظری بدهید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هر سوالی داشته باشید در واتس اپ پاسخ خواهیم داد