چگونه از سلامت جلوبندی خودرو مطمئن شویم ؟ | وستینال

شاخص جلوبندی
فهرست مطالب

جلوبندی ماشین شامل  قسمت جلو و زیرین خودرو است که  یکی از مهمترین قسمت‌های اتومبیل می باشد.  سلامت این سیستم در سلامت کلی ماشین تاثیر بسیار و مستقیمی  دارد. هر کسی که اتومبیل شخصی دارد باید بتواند وجود مشکل در سیستم جلوبندی را به درستی و به سرعت تشخیص دهد ، تا از بروز مشکلات شدیدتر جلوگیری نماید. ‌

نگهداری جلوبندی سالم باعث می‌شود که کنترل خودرو آسان‌تر شود. در ادامه به بررسی 5 راه که در تشخیص خرابی این سیستم به ما کمک می کنند، می پردازیم.

 

سیستم جلوبندی خودرو چیست ؟

یک کالسکه چوبی بسیار خشک  برای حرکت به سمت چپ و راست از بوشن و پین مخصوص و چند عدد بلبرینگ استفاده می‌کنند تا سرپیچ‌ راحت‌تر بچرخد یا دور بزند

اما در اتومبیل برای حرکت به سمت چپ و راست از سیستم تعلیق فرمان و جلوبندی استفاده می‌کنند که بسیار نرم و روان عمل می‌کنند . این سیستم تمامی نیروی‌های سطح راه را در خود خنثی کرده و سبب می‌شود که شما هیچ احساس بدی در حین رانندگی نداشته باشید .

این کاربرد اساسی سیستم جلوبندی خودرو است .

اجزا آن :   1. طبق ها  2. سیبک  3. میل موجگیر  4. میل تعادل  5. سگ دست 6. شغال دست  7.دستگاه تعلیق  8.سیستم فرمان  9.اکسل  10. فنر و کمک فنر

جلوبندی چیست ؟

سیستم جلوبندی

فرق جلوبندی ماشین‌های سنگین با ماشین‌های سواری چیست ؟

اگر قصد مقایسه جلوبندی ماشین‌های سنگین را با ماشین سواری دارید ، باید این را هم بدانید , وزنی که سیستم تعلیق اتومبیل سواری تحمل می‌کند در نهایت حدودا 6 تن است اما وزنی که کامیون‌ها و تریلی‌ها تحمل می‌کنند 5 تا 8 برابر این وزن است .
پس باید سیستم تعلیقی در آن بکار گرفته شود که بتواند این وزن بسیار سنگین را تحمل کرده و تعادل را به خوبی حفظ کند .باید توجه داشته باشید که جنس استفاده شده در این ماشین‌ها بسیار سنگین و قدرتمند می‌باشد .

نشانه های خرابی سیستم جلو بندی خودرو

 

1.سواری سخت و خشک

به مرور و پس از مدتی استفاده از خودرو ، اجزا سیستم تعلیق فرسوده می شوند. واضح ترین و ساده ترین راه تشخیص خرابی سیستم تعلیق احساس سرنشینان است.

از آن جایی که یکی از وظایف این قطعه خنثی کردن ناهمواری است ، سرنشینان در این حالت ناهمواری های جاده را بیشتر احساس می کنند.در برخی موارد این مشکل با سر و صدا نیز همراه است.

 

2.ناکار آمدی میل تعادل

میل تعادل به یاری دو بوش در جلوبندی ماشین قرار گرفته است؛ در صورت خرابی این بوش‌ها غربیلک فرمان می‌لرزد و اصطلاحا فرمان می‌زند. این بوش‌ها در بی سر و صدا کار کردن سیستم تعلیق و جلوبندی ماشین نقش مهمی ایفا می‌کنند.

3.کشیده شدن خودرو در خلاف جهت حرکت فرمان

اگر هنگام پیچیدن احساس کردید که خودرو برخلاف جهت فرمان عمل می‌کند‌، دلیل این مشکلاحتمالا ‌ ناشی از خرابی قطعه‌ای در سیستم جلوبندی است. بخش‌های مختلف سیستم تعلیق خودرو می‌توانند بر عواملی همچون  نحوه فرمان‌دهی، زاویه لاستیک‌ها، مرکز تعادل و بالانس خودرو تاثیرگذار باشند. وجود نقص فنی در هر کدام از قطعات جلوبندی  و تعلیق می‌تواند راننده را با سختی در فرمان دادن به خودرو مواجه کند.

انحراف فرمان از نشانه های خرابی جلوبندی خودرو

انحراف فرمان اتومبیل

بطور مثال  میله فرمان ،  در صورت آسیب‌دیدگی موجب تنبلی در پاسخ سیستم فرمان می‌شود؛ اساسا بدین معنی است که خودرو شما توانایی مقابله با نیروی گریز از مرکز پیچ‌ها و پایدار نگه‌داشتن بدنه خودرو را ندارد که این امر موجب افزایش خطر واژگونی خودرو نیز می‌شود؛ بنابراین حتما در اولین فرصت خودرو خود را جهت تعمیر جلوبندی به نزد تعمیرکاری مطمئن ببرید.

آسیب به شاسی خودرو

اگر شاسی خودرو آسیب دیده باشد، به سرعت تنظیمات اولیه کارخانه و ابعاد شاسی بهم می‌ریزد. خودرویی که در اثر تصادف، شاسی آن تغییر حالت پیدا کرده باشد، به سرعت در سیستم جلوبندی مشکل پیدا می‌کند.

برگرداندن شاسی به حالت اول و تنظیم کارخانه بسیار سخت و حتی گاهی غیر ممکن است. کشیدن فرمان به یک سمت، خراب شدن سریع پلوس‌ها و پاره شدن گردگیر از نشانه‌های خرابی شاسی خودرو است.

ناهماهنگی پوشش تایرها

لاستیک‌های خودرو را وارسی کنید؛ اگر آج‌ها به‌طور ناهمگون ساییده شده باشند یا نقاطی صاف بر روی تایرها وجود داشته باشد، در اغلب موارد باعث می‌شود تا سیستم تعلیق ، در بالانس نگه‌داشتن خودرو ناتوان شود و فشار نامساوی بر روی لاستیک‌ها اعمال ‌کند.

شایان ذکر است که عدم تعادل چرخ‌ها نیز منجر به لرزش فرمان شده و می‌تواند تاثیرات نامطلوبی بر روی سیستم جلوبندی داشته باشد.

نشانه های خرابی سیستم جلوبندی

ناهمگونی آج های تایر

روغن زدگی در کمک فنر و دیر اجزا سیستم جلوبندی

درصورتی‌که به قسمت زیر خودرو دسترسی دارید، به سیستم تعلیق و جلوبندی به‌طور مستقیم نگاهی بیندازید. چنانچه فنر و کمک‌فنرها چرب و روغنی به نظر می‌رسند، این قطعات در حال نشت مایع هستند و در نتیجه به‌درستی کار نمی‌کنند که در این صورت نیاز به تعویض دارند.

 

نگهداری و مراقبت

 

  • هر چند مدت یکبار باید جلوبندی خودرو را چک کرد ؟

حدودا هر 3 ماه یکبار برای چک کردن یا آچارکشی جلوبندی کافی است . اما اگر علائم گفته شده را مشاهده کردید , شک نکنید جلوبندی شما نیاز به بررسی و چک توسط مکانیک را دارد و باید فورا نشان داده شود .

  • جلوبندی را باید تعمیر کرد و یا تعویض ؟

در زمان‌های قدیم جلوبندی‌های بسیار سختی وجود داشت که با جوشکاری و یا چکش‌کاری می‌توانستید مشکل را برطرف و جلوبندی را تعمیر کنید .

اما حالا به دلیل وجود سیبک‌های روغنی یا سگ‌دست‌های بسیار خشک چدنی دیگر نمی‌توانید این کار را انجام دهید و همچنین در صورتی که تعمیرات صورت بگیرد باید دفعات بسیار زیادی به مکانیکی بروید و زمان شما را از بین خواهد برد . پس بهترین گزینه تعویض کامل سیستم جلوبندی یا قطعه خراب شده است.

 

تست خرابی سیستم جلوبندی

اگر احساس می‌کنید که سیستم جلوبندی خودرو به مشکل برخورده است (بر اساس یکی از علائم فوق) ، این تست ساده را انجام دهید:

تست سلامت جلوبندی خودرو

تست سلامت

زمانی که خودرو متوقف است، وزن خود را روی خودرو بیندازید و آن را از طرف جلوی خودرو به پایین فشار دهید. چند بار آن را بالا و پایین کنید و سپس رها کنید. همین حرکت را در پشت خودرو انجام دهید. اگر پس از رها کردن، خودرو شما بیش از 2 یا 3 بار بالا و پایین شد، به این معنی است که سیستم تعلیق خودروتان فرسوده شده‌است و بایستی به یک تعمیرگاه جلوبندی مراجعه نمایید.

 

اشتراک گذاری این مطلب:

در whatsapp به اشتراک بگذارید
در telegram به اشتراک بگذارید
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگو شرکت کنید؟
نظری بدهید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هر سوالی داشته باشید در واتس اپ پاسخ خواهیم داد