تعمیرات اویل پمپ

همه چیز درباره پمپ روغن

  • مشاوره رایگان

اویل پمپ چیست ؟

موتور یک خودرو برای روغن کاری قطعات متحرک ، جلوگیری از خوردگی ، جمع آوری الودگی و غبار  و جذب مقداری از گرمای تولید شده توسط موتور در حال کار به روغن نیاز دارد.

پمپ روغن  یا oil pump قطعه ای است که روغن را به قطعات و  قسمت های مختلف اطراف موتور منتقل می کند.

پمپهای روغن معمولاً یا درون ظرف روغن قرار دارند و توسط میل بادامک رانده می شوند یا در خارج از ظرف قرار دارند و توسط میل لنگ رانده می شوند.

هنگامی که قسمت های  مختلف موتور شروع به حرکت می کنند ، پمپ همزمان کار می کند تا روغن را پمپاژ کند تا اصطکاک و سایش بین قطعات متحرک کاهش یابد و از توقف موتور جلوگیری شود.

اگر پمپ روغن از کار بیفتد ، یا روغن به دلیل نشتی روغن کم شود ، قطعات موتور  در عرض چند ثانیه بیش از حد گرم خواهند شد .

اهمیت بررسی سطح روغن

تعمیر یا تعویض پمپهای روغن از قسمت هایی نیست که نیازمند سرویس یا تعمیر مرتب  داشته باشد ، اما از آنجا که برای موتور قطعه ای حیاتی است ، هرگونه علائم هشدار دهنده باید بلافاصله رسیدگی شود.

چراغ هشدار دهنده سیستم روغن  یا علامت فشار ضعیف روی فشار سنج روغن ، نشانه دهنده این است که :

  1. سطح روغن بسیار پایین است
  2. ، پمپ در سرعت نرمال کار نمی کند

یا مربوط به مشکلاتی دیگر است ،  که نیاز به توجه فوری دارد.

وقتی چراغ هشدار روشن می شود ، بهترین روش خاموش کردن موتور ، چند دقیقه صبر و بررسی سطح روغن است. اگر هنگام راه اندازی مجدد موتور سطح روغن نرمال نباشد و چراغ اخطار دوباره روشن شود ، ادامه کار موتور احتمال آسیب گسترده تری را افزایش می دهد.

نمونه کارهای تعمیرات اویل پمپ در مکانیکی وستینال

تعمیر اویل پمپ سمند

خودروی سمندی که به علت سوختن واشر سرسیلندر آب به داخل سیلندر رفته و با روغن قاطی شده است و باعث خرابی اویل پمپ شده است. پس از بررسی و کارشناسی و عیب یابی مشکل، تعمیرات مکانیکی خودرو برای آن صورت گرفته و مشکل برطرف شد.

تعمیرات اویل پمپ خودرو سمند در مکانیکی وستینال

فیلم تعمیرات اویل پمپ سمند

 علائم خرابی پمپ چه هستند ؟

پمپهای  روغن ،  موتور در حال کار را روغن کاری می کنند. این روغن کاری از تماس اجزای فلزی موتور با یکدیگر جلوگیری می کند. پمپ روغن همچنین گرما را از اجزای موتور در هنگام کار جذب می کند.

حتی اگر پمپ روغن قطعه محکمی  به نظر برسد ، اما ممکن است با گذشت زمان خراب شود. تشخیص نشانه های خرابی پمپ روغن بسیار مهم است و به شما کمک می کند از اسیب های بیشتر پیشگیری کنید.

5 علامت متداول پمپ روغن خراب

علائم زیادی وجود دارد که باید در هنگام خراب شدن پمپهای  روغن به انها توجه کرد. برخی از علائم رایج عبارتند از: سر و صدا از سوپاپ ، صداهای عجیب از لیفتر هیدرولیکی ، کاهش فشار روغن ، موتور گرمتر و پمپ روغن پر سر و صدا

معمولاً پمپهای روغن تا پیش از  خراب شدن سرویس نمی شوند و  پس از خرابی ، به سرعت به موتور شما آسیب می رسانند.

1 – چراغ هشدار دهنده فشار روغن ( کاهش فشار روغن )

فشار روغن توسط پمپ روغن تنظیم می شود. وقتی این قطعه  خراب شود ، فشار روغن هنگام روشن شدن  موتور شروع به کاهش می کند. معمولاً روشن شدن چراغ هشدار فشار کم روغن ، اولین نشانه کاهش فشار روغن است که روی داشبورد شما نمایان خواهد شد .

پس از این اتفاق ، بررسی کنید که سطح روغن شما چقدر است. اگر خیلی کم است ، روغن بیشتری اضافه کنید تا دوباره سطح روغن نرمال شود. در صورتی که بعد از افزودن روغن ، فشار روغن شما همچنان کم باشد ، بدان معنی است که پمپ روغن خراب شده است. قبل از بدتر شدن علائم ، فوراً پمپ را تعویض کنید.

2 – افزایش دما در موتور

روغن به موتور پمپ می شود ، و  به عنوان روان کننده عمل می کند و اجزای فلزی متحرک موتور را خنک می کند. وقتی موتور روغن کافی دریافت نمی کند ، این اجزای فلزی به هم می مالند و گرما تولید می کنند. یک چراغ هشدار دهنده روی داشبورد شما برای نشان دادن اینکه دمای موتور شما بیش از حد بالارفته تعبیه شده است.

به محض گرم شدن بیش از حد موتور ، احتمال اسیب به  موتور و اجزای آن افزایش می یابد. از آنجا که ترمیم این نوع آسیب هزینه بسیاری  دارد ، بهتر است بلافاصله پس از روشن شدن چراغ هشدار ، اتومبیل خود را به تعمیرگاه موتور خودرو برسانید.

علائم خرابی اویل پمپ

تعمیرات پمپ روغن در وستینال

3 – صدای سوپاپ

اجزای مهمی در سیستم سوپاپ وجود دارد که موتور را قادر می سازد تا کار کند. جدا از بالابرهای هیدرولیکی موجود در شیر سوپاپ ، این قطعه شامل میله های فشار ، پیچ و مهره ها  و راهنمای سوپاپ است. همه این اجزا به روغن نیاز دارند تا بتوانند از بین آنها عبور کند و انها را  روغن کاری کند.

و وقتی به دلیل روغن کم به درستی روغن کاری نشوند ، این اجزا می توانند به طور کامل  متوقف شوند. با کاهش سطح روغن ، سوپاپ نیز سر و صدای زیادی ایجاد خواهد کرد.

 4 – صدای پمپ روغن

پمپ روغن پر سر و صدا یک علامت نادر است ، زیرا پمپ های روغن فقط در هنگام خراب شدن صدا ایجاد می کنند.
احتمالاً وقتی این اتفاق می افتد ، صدای چرخش یا غر زدن را می شنوید ، حتی وقتی ماشین متوقف است.

این نشان می دهد چرخ دنده های داخلی پمپ روغن فرسوده است ، به این معنی که باید کل پمپ را تعویض کنید.

5 – سر و صدا لیفتر هیدرولیکی

لیفترهای هیدرولیکی برای حفظ عملکرد سوپاپ شما بسیار مهم هستند. این لیفترها فقط زمانی می توانند به درستی کار کنند که با روغن کافی روغن کاری شوند. پمپ روغن خراب باعث می شود فشار روغن تا حدی کاهش یابد که روغن نتواند به لیفترهای هیدرولیکی موتور سرازیر شود.

و باعث می شود که این قطعات  سر و صدا ایجاد کنند زیرا به درستی روغن کاری نمی شوند. و در نتیجه ، کمبود روغن به سرعت فرسوده می شوند. در بعضی از اتومبیل ها ، نوع روغنی که استفاده می کنید تأثیر مستقیم بر صدای لیفتر دارد.

شماره تماس رزرو :

09128682286

آدرس تعمیرگاه اویل پمپ وستینال :

سه راه تهرانپارس ، نرسیده به ترمینال شرق ، روبروی کمیته امداد ، پلاک 60

       چگونه پمپ روغن را عوض کنیم ؟

          موارد مورد نیاز :

بکس 13 و 14 و 11

آچار یک رو 13 و 14

آلن 6 بکس یا ال شکل

آچار جغجغه ای

ظرف برای تخلیه روغن موتور

آلن 8

چسب مزدا

چکش پلاستیکی

کاردک

  1. ابتدا سینی موتور را باز می نماییم . سپس با اچار 14 و بکس 14 کولر اتومبیل را باز می کنید.
  2. کولر را کنار کشیده و تمام پیچ ها را با الن 6 باز کنید. در صورت متفاوت بودن ظاهر پیچ ها ، مکان هر یک را بخاطر بسپارید . ( می توانید از آن عکس بگیرید )
  3. به ارامی کارتل را از جای خود بلند کنید و در صورت چسبیده بودن با کاردک یا چکش آن را جدا کنید. ( هنگام کار بر روی کارتل به خاطر داشته باشید که همیشه واشرش تعویض می شود. بنابراین بقایای واشر قبلی یا چسب را از روی کارتل و بدنه ی موتور تمیز نمائید.)
  4. پیچ های پمپ روغن را باز نمایید ، ( دقت کنید که از هرجا پیچ را باز نموده اید ، در همانجا ببندید . در صورت اشتباه بستن صدمات جبران ناپذیری به موتور وارد می شود)  سپس قاب دور زنجیر اویل پمپ را باز کنید.
  5. زنجیر را از پمپ جدا نموده و جای کارتل و خود کارتل را تمیز نمایید.  اویل پمپ جدید را ببندید ،  ابتدا زنجیر را جا بزنید و بعد پیچ های آن را ببندید
  6. لبه کارتل را با چسب خوب پر کنید و آرام جا بزنید و ببندید فقط دقت کنید که پیچ های کارتل را بیش از اندازه سفت نکنید که ببرد.

هر سوالی داشته باشید در واتس اپ پاسخ خواهیم داد