تعمیرات تخصصی کمک فنر در تعمیرگاه وستینال

کمک فنرها بخش مهمی از سیستم تعلیق خودروی شما هستند زیرا در هنگام رانندگی بر روی سطوح ناهموار ضربه را جذب می کنند. کمک فنرها و سیستم تعلیق خودرو با جذب مناسب ضربه و لرزش جاده، سواری راحت و ایمن را برای شما و سرنشینان تضمین می کند. به همین دلیل بسیار مهم است که بدانید، چگونه به علائمی توجه کنید که کمک فنرهای شما ممکن است فرسوده شده و نیاز به تعویض داشته باشند.

وقتی مردم در مورد سیستم تعلیق خودرو صحبت می کنند، معمولاً به کمک فنرها اشاره می کنند. در ابتدایی ترین اصطلاح، کمک فنر یا دمپر، لوله ای است که حاوی پیستون، سیال هیدرولیک و گاهی اوقات گاز پرفشار است. این اجزا با هم کار می کنند تا یک سواری نرم را تضمین کنند. در زیر نکاتی وجود دارد که باید در مورد کمک فنرها بدانید.

آشنایی با کمک فنر خودرو

کمک فنر خودرو چیست ؟

کمک فنر ماشین یکی از اصلی‌ترین قطعات سیستم تعلیق محسوب می‌شود و در دریافت و دفع ارتعاشات ناشی از عبور خودرو از سطوح ناهموار نقش موثری ایفا می‌کند. کمک‌فنرها آسایش و راحتی راننده و سرنشینان را درون کابین فراهم می‌کنند و رانندگی در سطوح ناهموار را ممکن میسازد. بدون حضور کمک ، رانندگی در جاده‌هایی که پستی و بلندی زیاد دارند تقریبا غیرممکن است.

کمک فنر چگونه کار می کند؟

کمک فنر دارای پیستونی است که در انتهای آن سوراخ های ریزی قرار گرفته و یک پیستون که معمولاً یک میله فولادی است در درون آن قرار دارد. پیستون کمک فنر درون یک محفظه فلزی که معمولاً از روغن پر شده است قرار گرفته و در راستای محور در درون این سیال حرکت می کند. از آنجایی که روغن درون کمک فنر تحت فشار است برای جلوگیری از خروج آن از درون محفظه، این محفظه را به صورت کامل آب بندی می کنند.

زمانی که فنر و به دنبال آن کمک فنر تحت فشار قرار می گیرند و فشرده می شود روغن یا سیال موجود در کمک فنر از منافذ درشت تر خارج می شود و پس از اینکه فشار از روی کمک فنر خارج شد این روغن از منافذ کوچکتر تعبیه شده در پیستون به محل اولیه خود بر می گردد. دلیل تفاوت اندازه منافذ نیز مدیریت ارتعاش حاصل از ضربه و میران کردن آن و همچنین روان بودن حرکت کمک فنر است. روغن موجود در کمک فنر همچنین وظیفه دارد که حرارت ایجاد شده بر اثر تبدیل انرژی جنبشی را جذب و به هوای آزاد منتقل کند.

تعویض کمک فنر خودرو

تعمیر کمک فنر خودرو

برای افزایش طول عمر کمک فنرها چه باید کرد؟

تعمیرات کمک فنر

مکانیکی خودرو وستینال

از آنجا که سلامت کمک‌فنر برای خودرو بسیار مهم است و معمولا تعمیر جلوبندی خودرو و تعویض آن کاری پرهزینه، بنابراین بهتر است سعی در افزایش طول عمر آن داشته باشیم. برای رسیدن به این هدف باید از انجام برخی کارها اجتناب و برخی نکات را رعایت کرد. مواردی مانند:

۱. ترمزهای ناگهانی و شدید اصولا برای خودرو بخصوص قطعات سیستم تعلیق مضراتی به همراه دارد. این ترمزها فشار وارده بر کمک‌فنرها را مضاعف کرده و موجب مستهلک شدن آن‌ها می‌شود. بنابراین برای افزایش طول عمر کمک‌فنر ماشین باید از انجام این کار تا جای ممکن اجتناب کرد.

۲. تنظیم چرخ‌ها و باد آن‌ها می‌تواند در چسبندگی‌شان به جاده موثر باشد. همین امر به کمک‌فنر در انجام وظایفش کمک می‌کند. چرا که بالانس کردن دوره‌ای آن‌ها کاهش ارتعاشات و ضربه‌های ناخواسته به خودرو را به همراه دارد.

۳. روغن و گریس‌کاری به موقع اجزای سیستم تعلیق مانند سیبک‌ها ضمن تسهیل کار کمک‌فنر فشار وارد بر آن را کاهش می‌دهد.

۴. تعویض به موقع لاستیک‌های مستهلک و خورده شده. تعویض نکردن این لاستیک‌ها باعث افزایش ضربات ناشی از دست‌اندازها، پستی‌ها و بلندی‌های جاده می‌شود که به کمک‌فنر فشار بیشتری وارد می‌کند.

۵. تحمل وزن بیش از حد توان کمک‌فنر می‌تواند موجب آسیب جدی به آن شود. بنابراین باید از تحمیل بار بیش از حد توان خودرو و کمک‌فنر بر آن‌ها خودداری کرد و از رانندگی با خودرو در حالت سنگینی زیاد اجتناب ورزید.

۶. رانندگی در جاده‌ها و مسیر‌های بسیار ناهموار با پستی‌ بلندی‌های زیاد و دست‌اندازهای بزرگ بدون شک کار کمک‌فنر را بسیار زیاد می‌کند و فشار و ضربات روی آن را افزایش می‌دهد. بهتر است در صورتی که لزومی به عبور مداوم از چنین مسیرهایی نیست از این کار اجتناب شود. در صورت اجبار به رفت و آمد و تردد در این مسیرها نسبت به سرویس‌های دوره‌ای کمک کننده به کمک‌فنرها دقت بیشتری شود.

انواع کمک فنر در خودرو

امروز خودروسازان مختلف از کمک فنرهای مختلفی در سیستم تعلیق محصولات خود استفاده می کنند. از مورد استفاده ترین انواع کمک فنر می توان به کمک فنر هیدرولیکی یا همان روغنی، کمک فنر گازی یا بادی، کمک فنر تلسکوپی، کمک فنر هیدرواستاتیکی و کمک فنر اهرمی اشاره کرد.

کمک فنر روغنی

بیشتر خودروها معمولا کمک فنر روغنی دارند. همانطور که از نام آن مشخص است در فنر از روغن استفاده شده است و پس از اینکه ضربه‌ای به کمک خودرو وارد می‌شود، روغن موجود در کمک فنر به محفظه‌ای وارد می‌شود و پس از باز شدن فنر به محفظه بازمی‌گردد و این سبب می‌شود که ارتعاشات وارد شده به خودرو توسط فنرها دفع شود.

کمک فنر هیدرواستاتیک

در این نوع کمک فنر به جای استفاده از روغن، از گاز نیتروژن و گازهای دیگر استفاده شده است. هنگامی که به کمک فنر ضربه وارد می شود گازهای موجود مانع از ایجاد حباب هوا می‌شوند و فنر هنگام باز و بسته شدن عملکرد بهتری دارد.

کمک فنر تلسکوپی

کمک فنرهای تلسکوپی از نوع کمک فنرهای روغنی‌اند و قدرت ضربه‌گیری آنها بالا است. سوراخ‌هایی که برای خروج روغن در کمک فنرهای تلسکوپی وجود دارد بزرگ‌تر است و این سبب می‌شود که پس از ضربه، فنر با سرعت بیشتری جمع شود.

کمک فنر اهرمی

در کمک فنرهای پیستونی یک اهرم وجود دارد که به پیستون فشار وارد می‌کند و باعث می‌شود که فنر سریع‌تر جمع شود و با سرعت کمتری باز شود که دلیل آن خروج آرام‌تر روغن است. کمک فنر اهرمی نیز ارتعاشات وارد شده به خودرو را بیشتر از سایر مدل‌ها کاهش می‌دهند.

مکانیکی وستینال

نشانه خرابی کمک فنر خودرو

نشانه های خرابی کمک فنر چیست ؟

تعمیر کمک فنر خودرو

کمک فنر خودرو چیست

  • برخی ایرادات در کمک فنر به ظاهر قابل تشخیص است. هر گونه تغییر شکل در کمک فنر نشان دهنده یک آسیب است. در این شرایط تغییر شکل می‌تواند ناشی از تصادف یا ضربه باشد و افتادگی در محل فنرها نیز نشان دهنده نقص در آن است.
  • اگر روی کمک فنرها روغن وجود داشته باشد نشان دهنده نشتی روغن است. آسیب دیدن آب بندی محفظه روغن سبب نشتی آن می‌شود و در صورت روغن ریزی باید نسبت به تعویض فنرها اقدام کرد.
  • خودرو در سطح ناهموار نباید به طور غیر طبیعی بالا و پایین شود و اگر خودرو در سطح ناهوار حالت فنری و سر و صدا داشته باشد نشان دهنده اشکال در کمک فنرهاست و باید بررسی شود.
  • اگر خودرو در ترمز شدید حالت شیرجه داشته باشد باید کمک فنرها مورد بررسی قرار گیرد.
  • در صورتی که خودرو در پیچ‌ها زیاد می‌پیچد و کنترل آن دشوار است به احتمال زیاد ایرادی در کمک فنرها وجود دارد.
  • ساییده شدن لاستیک‌ها نیز می‌تواند یکی از دلایل نقص در کمک فنرها یا سیستم تعلیق خودرو باشد.
  • اگر چرخ‌ها در جاده می‌رقصند و یا بالا و پایین می‌شوند احتمالا به دلیل فرسودگی فنرها است و باید در یک تعمیرگاه جلوبندی خودرو تعویض شوند.

آدرس تعمیرگاه جلوبندی وستینال : تهران ، تهرانپارس ، خیابان دماوند ، نرسیده به ترمینال شرق ، جنب پمپ بنزین 104 ، گاراژ کاراک

شماره تماس : 09128682286 اسدی

کمک فنر چیست و چه کاربردی دارد؟

  • حرکت تقریباً در تمام سیستم های اتوماسیون صنعتی وجود دارد. توقف یا تغییر جهت حرکت، انرژی جنبشی را آزاد می کند که می تواند باعث ایجاد ضربه و لرزش شود. هر گونه ضربه ناگهانی در يک سيستم می تواند باعث آسيب فوری دستگاه كل و اجزای سازنده آن شود. همچنین وارد شدن این ارتعاشات مداوم می تواند باعث فرسودگی قطعه در طول زمان شود.

    به همین دلیل لازم است که با استفاده از کمک فنر، سرعت یک سیستم به آرامی کاهش یابد. با توجه به نوع ورودی های موجود در برنامه، می توان از اجزای کمک فنرها، میراگرهای خطی، طناب فولادی یا سیم بُکسِل، جداگرهای الاستومری، فنرهای هوا یا درمان های میرایی ساختاری استفاده کرد. این دستگاه ها به تولید کنندگان کمک می کنند تا از خرابی تجهیزات و محدودیت های زمانی و پرهزینه چرخه جلوگیری کنند.

    کمک فنرهای صنعتی در اندازه ها و سبک های مختلفی وجود دارند که به جلوگیری از انتشار ناگهانی انرژی جنبشی در یک سیستم، کاهش آسیب های احتمالی و فاجعه آور دستگاه کمک می کند. این محصولات می توانند در طیف گسترده ای از کاربردها استفاده شوند.

    یک کمک فنر نارنجی با پس زمینه سفید

    بیشتر کمک فنرها با استفاده از مایعات هیدرولیک به ویژگی های میرایی خود می پردازند. این مایع توسط پیستون و میله از طریق سوراخ های دهانه کوچک به وجود می آید تا میرایی ایجاد شود و این عمل نوعی گاز را فشرده می کند. این به نوبه خود یک نیروی سبک ایجاد می کند تا هنگام برداشتن بار، میله را به موقعیت اولیه خود بازگرداند.

    کمک فنر و دامپر معمولاً از فولاد با استحکام بالا برای کنترل فشار نیروهای هیدرولیک داخلی ساخته می شوند. بست های الاستومری مانع از بیرون آمدن مایعات از سیلندر می شوند و آبکاری مخصوص و روکش های ویژه، از قطعات داخلی در محیط های سخت کار محافظت می کند. تحولات اخیر و مداوم در فن آوری های آب بندی و در طراحی های داخلی کمک فنرها و میراگرها باعث افزایش عمر طولانی تر و طراحی های جمع و جور تر آنها شده است. تحقیقات مداوم در زمینه کاهش نویز (فرکانس بالا، لرزش دامنه کم) منجر به افزایش اثربخشی در فن آوری های کاهش نویز شده است.

    برنامه ای بی نظیر برای این نوع دستگاه های میرایی هیدرولیک با افزایش آگاهی برای حفاظت لرزه ای و زیست محیطی زیرساخت ها (به عنوان مثال ساختمان ها و پل ها) ارائه شده است. با افزودن میرایی به این سازه های حساس ، انرژی به جای آسیب رساندن به سازه توسط دستگاه های هیدرولیک جذب می شود.

    همچنین بخوانید: صداگیری جلوبندی و قطعات مکانیکی خودرو

    کاربرد کمک فنرها در وسایل نقلیه

    در ساده ترین شکل آنها، کمک فنرها پمپ های هیدرولیک (روغن) مانند دستگاه هایی هستند که به کنترل ضربه و حرکت برگشتی فنرها و سیستم تعلیق وسیله نقلیه شما کمک می کنند. در کنار صاف کردن برجستگی ها و لرزش ها، نقش اصلی کمک فنر این است که لاستیک های وسیله نقلیه همیشه در تماس با سطح جاده باشند و این اطمینان از ایمن ترین کنترل و پاسخ ترمز خودرو شما است.

    یک کمک فنر مشکی با پس زمینه سفید

    کمک فنرها چه می کنند؟

    در اصل، کمک فنرها دو کار را انجام می دهند. جدا از کنترل حرکت فنرها و سیستم تعلیق، کمک فنرها تایرهای شما را همیشه در تماس با زمین نگه می دارد. در حالت بی حرکت یا در حال حرکت، سطح پایینی لاستیک های شما تنها بخشی از وسیله نقلیه شما در تماس با جاده هستند. هر زمان که تماس یک وسیله نقلیه با زمین قطع شده یا کاهش یابد، توانایی رانندگی، فرمان و ترمز شما به شدت افت خواهد کرد که این مسئله بسیار خطرناک است.

    جالب است بدانید با وجود اعتقاد عمومی، کمک فنرها از وزن یک وسیله نقلیه پشتیبانی نمی کنند. کمک فنرها با استفاده از انرژی جنبشی (حرکت) تعلیق شما و تبدیل آن به انرژی حرارتی (گرما) که سپس از طریق مکانیسم تبادل گرما به جو منتقل می شوند، کار می کنند. کمک فنرها در اصل پمپ های روغن هستند. یک پیستون به انتهای میله پیستون متصل شده و در برابر مایع هیدرولیک در لوله فشار کار می کند. از آنجایی که سیستم تعلیق به بالا و پایین حرکت می کند، مایع هیدرولیک مجبور به گذر از طریق سوراخ های ریز به درون پیستون می شود. از آنجایی که این سوراخ های ریز فقط مقدار کمی مایعات را از طریق پیستون عبور می دهد، پیستون کند می شود که این مسئله منجر به کند شدن حرکت تعلیق خواهد شد. در این بین کمک فنرها به طور خودکار با شرایط جاده تنظیم می شوند زیرا هر چه سرعت تعلیق بالاتر باشد، مقاومت بیشتری به آنها می دهد.

نمونه کار های تعویض کمک فنر در وستینال

تعویض کمک فنر | سرویس کمک فنر 

تصادفات یا خطاهای جدی در نصب می تواند باعث آسیب به کمک فنرها شود. بنابراین توصیه می شود خدمات مربوط به خودرو را در مراکز معتبر انجام دهید و سبک رانندگی خود را اصلاح نمایید . پیامدهای خرابی کمک فنر شامل اثرات منفی بر ایمنی خودرو است. به همین دلیل ارزیابی دقیق آسیب و تعمیر توسط یک مکانیک باتجربه از اهمیت ویژه ای برخوردار است. مکانیک های حرفه ای وستینال آماده ارائه بهترین خدمات برای تعمیر و تعویض کمک فنر خودرو شما هستند تا سفری ایمن و لذت بخش داشته باشید. تکنسین جلوبندی سازی وستینال ابتدا خودرو شما را کارشناسی کرده و پس از یافتن منبع اصلی مشکل اقدام به رفع آن می نمایند . تمامی خدماتی که در وستینال دریافت می کنید دارای ضمانت نامه کتبی هستند .

فیلم تعویض کمک فنر عقب تویوتا

فیلم تعویض کمک فنر X22

فیلم سرویس کمک فنر mvm530

فیلم سرویس کمک فنر سمند

هر سوالی داشته باشید در واتس اپ پاسخ خواهیم داد